Registrering af virksomhed

Når beslutningen er truffet og du vil starte din virksomhed, skal den registreres. Registreringen af din virksomhed foregår på virk.dk hvor du skal vælge Start Virksomhed. Når du har svaret på alle spørgsmålene, afslutter du med at godkende med din personlige NemID.

Der er nogle helt grundlæggende ting, man skal registreres for. Derfor er det vigtigt at tage stilling til det, inden man går på Virk.dk for at registrere virksomheden.

  • Hvis du har medarbejdere kræves det, at du bliver registreret for A-skat.
  • Hvis din virksomhed omsætter for mere end DKK 50.000 i en periode på 12 måneder, skal den momsregistreres. Denne pligt opstår så snart det forventes, at grænsen overskrides.
  • Hvis du sælger momsfri ydelser, skal du sandsynligvis registreres for lønsumsafgift, men det er ikke sikkert.
  • Hvis du fremstiller eller handler en gros med varer, der er pålagt afgifter eller køber den slags varer i udlandet, skal du registreres for afgifter.
  • Hvis du handler med lande uden for EU, skal du registreres som henholdsvis importør eller eksportør.
  • Branchekode. Det er noget, du bliver spurgt om under registreringen, og der kan du søge på branchekoderne; eksempelvis tømrer, elektriker eller detailhandel.

Sådan gør du

Når registreringen er godkendt, modtager du en bekræftelse via email. Herefter kan du fortsætte med at bestille NemID, registrere din NemKonto og oprette din digitale postkasse for din virksomhed.

Al post til din virksomhed bliver leveret til den digitale postkasse ligesom eventuelle udbetalinger sker til virksomhedens NemKonto. Det kan derfor næsten kun gå for langsomt med at få styr på disse formalia. Så er de oprettet, en gang for alle!

NemID til din virksomhed kan udstedes som nøglekort (som du kender fra din personlige NemID) eller som en nøglefil, der ligger din computer – vælger du den sidste løsning, så husk at tage en backup, så du har den, i tilfælde af nedbrud, tyveri eller tilsvarende.